De lederhosen is typisch tijdens het oktoberfest

Bent u van plan om naar het grootse feest genaamd oktoberfest te gaan? Dan is het gebruikelijk dat u een pakje aandoet die traditioneel is aan dit feest. Zo geldt voor vrouwen een dirndl jurkje en voor mannen de lederhosen. Iedereen die u daar tegen komt zult u in zo een lederhosen zien en niemand loopt er in normale kleding.

Wat is een lederhosen?

Een lederhosen is een outfit voor mannen tijdens het oktoberfest. Bij de bekende lederhosen horen net zoals bij de dirndl jurk ook een aantal kledingstukken. Zo mag de snor absoluut niet vergeten worden maar dit geldt ook voor de hoed. Onder de lederhosen worden er altijd speciale tiroler sokken gedragen. Dit zijn grof gebreide sokken en ze bestaan in een lange en korte vorm. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak en u kunt het zo gek maken als u zelf wilt.

 

Informatie over het oktoberfest

Het oktoberfest is het aller grootste bierfestival ter wereld in Duitsland. Er komen meer dan 5 miljoen mensen op af en wordt al sinds het jaar 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van de prins en prinses. Het is een jaarlijks festival en iedereen gaat er in speciale klederdracht heen.

 

Meer weten over verkleedkleding? Kijk dan ook hier!

Geef een reactie